+48 32 603 70 46 / +48 32 603 70 47
img
img
do kasy suma: 0,00 zł
Opakowania jednorazowe w cukiernictwie
Opakowania jednorazowe w cukiernictwie

Opakowania jednorazowe w cukiernictwie 

W branży gastronomicznej bardzo ważną funkcje pełnią opakowania jednorazowe. Stosuje się je nie tylko do przechowywania żywności, ale również do jej wygodnego spożywania w miejscach, w których nie ma możliwości skorzystania z tradycyjnych talerzy. Na szczególną uwagę zasługują opakowania jednorazowe wykorzystywane w cukiernictwie, ponieważ ich konstrukcja musi gwarantować, że transportowane wyroby nie ulegną zniszczeniu. Czym charakteryzują się dobre opakowania jednorazowe wykorzystywane w cukiernictwie?

czytaj całość »
Jak pakować wyroby garmażeryjne?
Jak pakować wyroby garmażeryjne?

Jak pakować wyroby garmażeryjne?

O ile wydawanie gotowych, ciepłych dań na wynos dla większości restauratorów nie stanowi problemu, o tyle początkujący gastronomowie często zastanawiają się, jak pakować garmażerkę. Gotowe lub półgotowe wyroby nie muszą jak najdłużej zachowywać ciepła, jednak mają swoje inne wymagania. Jakie? W dzisiejszym wpisie przyjrzymy się temu zagadnieniu.

Konsystencja dania

Oczywiście pod uwagę należy wziąć konsystencję dania. Najprostszym sposobem na zapakowanie pierogów, kotletów czy krokietów jest ich owinięcie folią spożywczą, lub włożenie do torebki jednorazowej. Jeśli właściciel chce być pewien, że nie rozpadną się one w trakcie transportu, często decyduje się najpierw położyć na papierowej lub plastikowej tacce. Dobrym pomysłem jest też wydawanie tego typu dań w plastikowych lub styropianowych zamykanych opakowaniach jednorazowych.

czytaj całość »
do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl